Послуги /Банкрутство

Банкрутство
Банкрутство

Ліквідація бізнесу за допомогою процедури банкрутства – це, передусім, інструмент вирішення проблем з кредиторами та спроби санації (фінансового оздоровлення) бізнесу. Також це спосіб трансформації бізнесу клієнта і зручний механізм, який дає змогу розв’язати безліч проблем зі своєю компанією.

Банкрутство

Якщо Вам потрібно розпочати процес ліквідації підприємства, то наші професіональні фахівці групи компаній Partner’s завдяки процедури банкрутства допоможуть Вам вирішити цю проблему за мінімальний термін і з найменшими витратами.

Банкрутство підприємств в Україні регулюється Законом України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», Законом України «Про виконавче впровадження», Господарським процесуальним кодексом України, Цивільним та Господарським кодексами України та іншими нормативно-правовими актами.

Відповідно до українського законодавства визначення банкрутства використовується до тих підприємств, які визнані господарським судом неплатоспроможними та які не можуть задовольнити вимог кредиторів.

Процедуру банкрутства можна розділити на кілька важливих етапів.

На першому етапі потрібно визначити ступінь необхідності введення цієї процедури та провести фінансово-правовий аналіз структури підприємства для визначення плану банкрутства, у випадку, якщо процедура неминуча. Цей етап, зазвичай, займає до місяця, залежно від розмірів компанії-банкрута. До того ж інколи цим етапом процедура банкрутства може й обмежитися. План банкрутства підприємства має включати в себе перелік організаційно-господарських, фінансово-економічних, правових, технічних заходів, які будуть направлені на виконання поставлених завдань.

На другому етапі вже здійснюється сам план банкрутства, стратегія котрого полягає у наступних діях:

  1. Порушення справи стосовно банкрутства і призначення арбітражного керуючого, введення мораторію на задоволення вимог кредиторів, неможливість примусового стягнення боргів, що виникли до порушення справи щодо банкрутства.
  2. Публікація в офіційному друкованому органі.
  3. Упродовж 30 днів подання заяв кредиторів щодо своїх вимог. Незаявлені вимоги у встановлений законом термін вважаються погашеними.
  4. Формування реєстру вимог кредиторів.
  5. Затвердження реєстру вимог кредиторів судом.
  6. Скликання загального засідання кредиторів і створення комітету кредиторів.
  7. Прийняття рішення комітетом кредиторів щодо подальшої процедури – санації, ліквідації або мирової угоди.
  8. Подальший хід процедури банкрутства залежно від прийнятого рішення.

Окрім вказаних нормативних актів, процедура банкрутства регулюється великим масивом як законодавчих актів, так і великою судовою практикою, в якій не фахівцю розібратися доволі складно. Саме тому ми працюємо з командою професіоналів, зокрема арбітражними керуючими з відповідними свідоцтвами, товарною біржею, юридичною компанією, аудиторами, адвокатами.

Ми маємо успішний досвід ведення процедур банкрутства як малих підприємств, так і великих мережевих оптово-роздрібних компаній.

Саме група компаній Partner’s допоможе Вам у веденні процедури банкрутства, запропонує повний спектр послуг та необхідних спеціалістів у цій сфері! Процедура банкрутства підприємства за допомогою наших експертів позбавить Вас від маси проблем, які можуть з’явитися під час самостійного її проведення. Це дасть змогу Вам уникнути значних фінансових втрат, зекономити Ваш час та сили. Наш телефон (044) 599-36-96.

Чому ми
  • маємо досвід ведення процедур банкрутства малих та великих мережевих оптово-роздрібних компаній
  • над вашою справою працюватиме команда професіоналів
  • здійснюємо процедуру банкрутства в мінімальні терміни та з найменшими витратами
  • пропонуємо різні форми і програми співробітництва